Häivä turvaistuinviitta rattaissa

TURVAISTUINVIITTA

turvallisempaan talviautoiluun

turvallinen

Tiesitkö, että toppavaatteita ei suositella käytettäväksi turvaistuimessa? Muhkeat ja paksut vaatteet päällä jää lapsen ja turvavöiden väliin tilaa ja ilmaa, vaikka turvavyöt kiristettäisiinkin hyvin huolellisesti ja napakasti. Turvaistuinviitan kanssa vyöt saadaan kiinnitettyä sen alle ja mahdollisimman lähelle lapsen ihoa suositusten mukaisesti.

käytännöllinen

Poncho on nopea pukea ja riisua joko pujottemalla päänyli tai avaamalla vetoketjun edestä. Pitkä helma ja reilunkokoinen huppu suojaavat lasta ulkona viimalta ja kylmältä. Helma ei ole kuitenkaan liian pitkä vaan lapsen on mahdollista liikkua ja kävellä ongelmitta viitta päällä.

Auton lämmetessä, tai sisätiloihin kuten kauppaan siirryttäessä, voi vetoketjun avata ja napin jättää kiinni, jolloin viitta pysyy lapsen päällä myös avonaisena. Mikäli lapsi nukahtaa viitta päällä autoon, voi sen avata ja siirtää pois lapsen päältä häntä herättämättä.

Käsiaukollisessa viittamallissa on myös nepparilla suljettavat halkiot käsille.

monipuolinen

Poncho on kätevä niin lyhyillä kuin pitkilläkin automatkoilla. Se toimii mainiosti myös rattaissa ja helpottaa arkista pukemista ja liikkumista talvella.

Kauniin ulkonäkönsä vuoksi viitta on upea myös talvenjuhlissa.

ainutlaatuinen

Häivän turvaistuinviitta on ensimmäinen laatuaan tultuaan myyntiin Suomessa vuonna 2019.
Turvaistuinviittojen malli on Häivän omaa kotimaista desingnia ja viitat valmistetaan käsityönä Kuopiossa.

luonnonmateriaalit

Materiaali on 100% paksua huovutettua villaa ja unelmanpehmeä vuori on bambupuuvillasekoitetta. Lue sivun lopusta lisää näiden upeiden materiaalien ominaisuuksista.

VIITTAMALLIT

käsiaukollinen

TÄSSÄ TUOTTEESSA:

 • edessä avovetoketju ja kookosnappi
 • neppareilla suljettavat käsiaukot
 • reilunkokoinen huppu
 • vuoritettu huppu tai kokovuori

HINTA/ OVH (sis ALV 24%):

 • vuoritettu huppu 180€
 • kokovuoritettu 210€

Osta turvaistuinviitta käsiaukoilla Pikkuisten Puodin verkkokaupasta klikkaamalla täst

Luonnonvalkoinen poncho on upea myös esimerkiksi talvihäihin.
Käsiaukollinen turvaistuinviitta, luonnonvalkoinen, kokovuori.

simppeli

TÄSSÄ TUOTTEESSA:

 • edessä avovetoketju ja kookosnappi
 • reilunkokoinen huppu tai ilman huppua
 • vuoreton tai vuoritettu 

HINTA/ OVH (sis ALV 24%): 

 • ilman huppua kokovuoritettu 160€
 • hupullinen
  • vuoreton 120€
  • kokovuoritettu 170€ 

Osta turvaistuinviitta simppeli Pikkuisten Puodin verkkokaupasta klikkaamalla tästä

Simppeli turvaistuinviitta on yksinkertainen ja käytännöllinen.
Simppeli turvaistuinviitta harmaa, vuoreton, iso puunappi

kokotaulukko

Turvaistuinviitta on saatavilla kahdessa eri koossa. Suurin ero näiden kahden koon välillä on päänympäryksessä ja hupun koossa.

KOKO 1: helman pituus 45cm, pääntienympärys 42cm
KOKO 2: helman pituus 50cm, pääntienympärys 50cm

IKÄSUOSITUS: 
Turvaistuinviitta voidaan ottaa käyttöön heti, kun lapsi siirtyy turvakaukalosta turvaistuimeen. Koko 1 on sopiva n. vuoden ikäiselle lapselle n. 2-3 vuotiaaseen saakka. Koko 2 on sopiva n. 2 vuotiaasta 5-6 vuotiaaseen saakka. Myös koko 2 on käytettävissä jo vähän yli vuoden ikäisellä lapsella, mutta on silloin vielä reilunkokoinen.

materiaali

100% huovutettua villaa. Neliöpaino n. 414g (voi vaihdella villaerän mukaan)

Vuori: bambupuuvillafleece (70% bambu, 30% puuvilla)

Nappi: puuta, kookosta tai kierrätysmuovinappi

pesu ja huolto

Villa on luonnostaan antibakteerinen, joten sitä ei tarvitse pestä kuin poikkeustilanteissa. Yleensä pelkkä tuuletus riittää. Tarvittaessa turvaistuinviitan voi pestä käsin tai pyykkikoneen käsinpesu-/villanpesuohjelmalla. Tärkeää on käyttää vain villalle tarkoitettua pesuainetta annosteluohjeen mukaisesti. Älä liota tai käytä linkousta tai huuhteluainetta, sillä ne aiheuttavat villan huopumista. Muotoile viitta heti kosteana, tasokuivaus. Oikeanlaisella pesuaineella villasta ei tule sähköistä tai kutittavaa. Mikäli kuitenkin kaipaat villaan lisää pehmeyttä pesun jälkeen, voit käyttää villalle tarkoitettua lanoliini-pitoista hoitoainetta, pesupähkinöitä tai etikkaa. 

VILLATÖPPÖSET

Villatöppöset on valmistettu samoista kankaista kuin viitat ja ovat siten yhteensopivat niiden kanssa. Päällinen töppösissä on siis 100% huovutettua villaa. Vuorena on bambupuuvillafleece tai mulesing-vapaa merinovilla. Kokoja näissä löytyy vastasyntyneestä eskari-ikäiseen.

HINTA/OVH: 32€ (sis ALV 24%)

Nämäkin töppöset, kuten Häivän kaikki tuotteet on suunniteltu ja valmistettu käsityönä Kuopiossa.

Tuotteiden valmistuksessa ylijääneet kankaat ja tilkut käytetään aina mahdollisimman tehokkaasti kokonaan. Näistä kankaista valmistetaan näiden töppösten ja ponchojen lisäksi myös joulusukkia. Kaikista pienimmät tilkut päätyvät mm. keppihevosten ja pehmolelujen täytteeksi.

kokotaulukko villatöppöset

tiesitkö tämän villasta?

Villa on vertaansa vailla oleva materiaali. Se on lämmin, kestävä ja ekologinen. Villa varastoi kehon lämpöä siirtäen kuitenkin ylimääräisen lämmön ja kosteuden kankaan pinnalle poissa iholta. Villa on kostuessaankin lämmin ja se pystyy siirtämään uskomattoman määrän kosteutta tuntumatta märältä.

Villan ominaisuuksiin vaikuttaa villan alkuperäisen koostumuksen lisäksi sen käsittely ja kankaan/langan kudontatapa. Mitä ohuempia villan kuituja on käytetty, sitä pehmeämpää villa on. Koska villaa saadaa eläimistä, tulee aina myös eettisiä näkökulmia miettiä villaa valitessa. Eläinten olojen varmistamiseksi käytän vain eurooppalaista villaa.

Merinovilla on erityistä merinolampaiden villaa, se on pidempikuituista ja ohuempaa kuin normaali villa. Sen vuoksi merinovilla ei kutita herkkäihoistakaan. Merinolampaisiin käytetään kuitenkin mm. Australiassa kivuliasta mulesing-tekniikkaa loisten torjumiseksi, tämän vuoksi Häivän tuotteissa käytetty merinovilla on aina mulesing-vapaata.

bambupuuvillafleece

LUONNOLLISEMPI VAIHTOEHTO FLEECELLE

Bambu on luonnostaan antibakteerinen kuitu. Se on rakenteeltaan sileä ja kiiltävä. Puuvillan kanssa kudottuna ja harjattuna siitä on saatu unelman pehmeää. Pörröinen ja ilmava rakenne on myös lämmin ihoa vasten. Se siirtää kosteutta pois iholta ja on ihanan hengittävä. Bambu tuntuu kylmällä ilmalla ihoa vasten lämpimältä, mutta lämpimällä se pysyy viileänä ja hiostamattomana.

JÄLLEENMYYJÄT

Häivän tuotteita jälleenmyy yksinoikeudella Pikkuisten Puoti – uusi ekologinen lastentarvikkeiden verkkokauppa.