Häivä turvaistuinviitta rattaissa

TURVAISTUINVIITTA

turvallisempaan talviautoiluun

turvallinen

Tiesitkö, että toppavaatteita ei suositella käytettäväksi turvaistuimessa?  Turvaistuinviitta on turvallinen ja käytännöllinen vaihtoehto talviautoiluun. Toppavaatteita ei suositella käytettävän turvaistuimessa, vaan turvavyöt pitäisi saada kiinnitettyä mahdollisimman lähelle lapsen ihoa. Vaikka vyöt kiristäisi hyvin ja huolellisesti, jää silti lapsen ja turvavöiden väliin helposti löysää toppavaatteiden ilmavuuden vuoksi. Turvaistuinviitta on suunniteltu niin, että vyöt on helppo kiinnittää viitan alle sitä riisumatta.

käytännöllinen

Poncho on nopea pukea ja riisua joko pujottemalla päänyli tai avaamalla vetoketjun edestä. Pitkä helma ja reilunkokoinen huppu suojaavat lasta ulkona viimalta ja kylmältä. Helma ei ole kuitenkaan liian pitkä vaan lapsen on mahdollista liikkua ja kävellä ongelmitta viitta päällä.

Auton lämmetessä, tai sisätiloihin kuten kauppaan siirryttäessä, voi vetoketjun avata ja napin jättää kiinni, jolloin viitta pysyy lapsen päällä myös avonaisena. Mikäli lapsi nukahtaa viitta päällä autoon, voi sen avata ja siirtää pois lapsen päältä häntä herättämättä. Käsiaukollisessa viittamallissa on myös nepparilla suljettavat halkiot käsille.

monipuolinen

Poncho on kätevä niin lyhyillä kuin pitkilläkin automatkoilla. Se toimii mainiosti myös rattaissa ja helpottaa arkista pukemista ja liikkumista talvella. Kauniin ulkonäkönsä vuoksi viitta on upea myös talvenjuhlissa.

ainutlaatuinen

Häivän turvaistuinviitta on ensimmäinen laatuaan tultuaan myyntiin Suomessa tammikuussa 2019. Turvaistuinviittojen malli on Häivän oma ja käyttökokemusten myötä hioutunut. Kaikki viitat valmistetaan käsityönä Kuopiossa. 

luonnonmateriaalit

Materiaali on 100% paksua huovutettua villaa ja ihanan pehmeä vuori on lämmintä puuvillatikkikangasta. Villa on vertaansa vailla oleva materiaali. Se varastoi kehon lämpöä siirtäen kuitenkin ylimääräisen lämmön ja kosteuden kankaan pinnalle poissa iholta. Villa on kostuessaankin lämmin ja se pystyy siirtämään uskomattoman määrän kosteutta tuntumatta märältä. Pehmeä puuvillatikkikangas on miellyttävä herkänkin lapsen päällä ja vuori antaa viitalle lisälämpöä ja tuulenpitävyyttä.

VIITTAMALLIT TALVELLA 2021

käsiaukollinen turvaistuinviitta

TÄSSÄ TUOTTEESSA:

 • edessä avovetoketju ja kookosnappi
 • neppareilla suljettavat käsiaukot
 • reilunkokoinen huppu
 • vuoritettu huppu tai kokovuori
 • saatavilla koot 1 ja 2

HINTA/ OVH (sis ALV 24%):

 • vuoritettu huppu 180€
 • kokovuoritettu 210€
VÄRIT JA MATERIAALIT:
Saatavilla harmaana ja vaaleanharmaana. Vuori vaaleanharmaata puuvillatikkikangasta.
 

Osta turvaistuinviitta Pikkuisten Puodin verkkokaupasta klikkaamalla tästä

Häivä_turvaistuinviitta_käsiaukoilla_harmaa_ulkokuvat1 pakattu

turvaistuinviitta simppeli

TÄSSÄ TUOTTEESSA:

 • edessä avovetoketju ja kookosnappi
 • reilunkokoinen huppu
 • vuoritettu huppu
 • saatavilla koko 2

HINTA/ OVH (sis ALV 24%): 140€

VÄRIT JA MATERIAALIT:
Saatavilla harmaana. Vuori vaaleanharmaata puuvillatikkikangasta.
 

Osta turvaistuinviitta simppeli Pikkuisten Puodin verkkokaupasta klikkaamalla tästä

Simppeli turvaistuinviitta on yksinkertainen ja käytännöllinen.
Turvaistuinviitta harmaa v2021 1 pakattu
Turvaistuinviitta käsiaukoilla harmaa puuvillatikkivuorella
Häivä_turvaistuinviitta_talvikuvat_2 pakattu
Turvaistuinviitta käsiaukoilla vaaleanharmaa

kokotaulukko

Turvaistuinviitta on saatavilla kahdessa eri koossa. Suurin ero näiden kahden koon välillä on päänympäryksessä ja hupun koossa.

KOKO 1: helman pituus 45cm, pääntienympärys 42cm
KOKO 2: helman pituus 50cm, pääntienympärys 50cm

IKÄSUOSITUS: 
Turvaistuinviitta voidaan ottaa käyttöön heti, kun lapsi siirtyy turvakaukalosta turvaistuimeen. Koko 1 on sopiva n. vuoden ikäiselle lapselle n. 2-3 vuotiaaseen saakka. Koko 2 on sopiva n. 2 vuotiaasta 5-6 vuotiaaseen saakka. Myös koko 2 on käytettävissä jo vähän yli vuoden ikäisellä lapsella, mutta on silloin vielä reilunkokoinen.

materiaali

Päälikangas: 100% keittovilla. Neliöpaino n. 380g (voi vaihdella villaerän mukaan)
Vuori: 100% puuvilla (tikkikangas vanulla)
Nappi: kookos
Vetoketju: muovi

pesu ja huolto

Villa on luonnostaan antibakteerinen, joten sitä ei tarvitse pestä kuin poikkeustilanteissa. Yleensä pelkkä tuuletus riittää. Tarvittaessa turvaistuinviitan voi pestä käsin tai pyykkikoneen käsinpesu-/villanpesuohjelmalla. Tärkeää on käyttää vain villalle tarkoitettua pesuainetta annosteluohjeen mukaisesti. Älä liota tai käytä linkousta tai huuhteluainetta, sillä ne aiheuttavat villan huopumista. Muotoile viitta heti kosteana, tasokuivaus. Oikeanlaisella pesuaineella villasta ei tule sähköistä tai kutittavaa. Mikäli kuitenkin kaipaat villaan lisää pehmeyttä pesun jälkeen, voit käyttää villalle tarkoitettua lanoliini-pitoista hoitoainetta.

VILLATÖPPÖSET

Villatöppöset on valmistettu samoista kankaista kuin viitat ja ovat siten yhteensopivat niiden kanssa. Päällinen töppösissä on siis 100% huovutettua villaa. Vuorena on bambupuuvillafleece tai mulesing-vapaa merinovilla. Kokoja näissä löytyy vastasyntyneestä eskari-ikäiseen. Erinomaiset esim. vaunuissa, turvakaukalossa tai kantoliinassa/-repussa. Helppo pukea jalkaan. Varren voi kääntää kaksin kerroin tai jättää suoraksi, jolloin se ylettyy hieman polven alle.

HINTA/OVH: 32€ (sis ALV 24%)

Nämäkin töppöset, kuten Häivän kaikki tuotteet on suunniteltu ja valmistettu käsityönä Kuopiossa.

Tuotteiden valmistuksessa ylijääneet kankaat ja tilkut käytetään aina mahdollisimman tehokkaasti kokonaan. Näistä kankaista valmistetaan näiden töppösten ja ponchojen lisäksi myös joulusukkia. 

kokotaulukko villatöppöset

JÄLLEENMYYNTI

Turvaistuinviittoja jälleenmyy yksinoikeudella Pikkuisten Puoti.

Äitiysloman vuoksi en pysty ottamaan vastaan tilaustöitä talvella 2021.
Kaikki saatavilla olevat viitat löydät Pikkuisten Puodista.